Ο Συνεταιρισμός

A+ A A-

Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Νεμέας ιδρύθηκε στης 11/5/1937 και αρχικά αριθμούσε 70 μέλη. Το 1959, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οίνου, έκανε την πρώτη πειραματική εμφιάλωση Αγιωργίτικου.

Σήμερα, μετά από 82 χρόνια λειτουργίας και σε σύγχρονες εγκαταστάσεις ο Συνεταιρισμός, αριθμεί πάνω από 500 μέλη - καλλιεργητές της αυτόχθονης ερυθρής ποικιλίας «Αγιωργίτικο» - και έχει τη δυνατότητα να οινοποιεί ετησίως μέχρι και 7.000 τόνους σταφύλι, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πανελλαδικά.

Πρωταρχικός του στόχος είναι η διαφύλαξη της παράδοσης και η διάδοση του Αγιωργίτικου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής κληρονομιάς του τόπου. Στις εγκαταστάσεις που είναι σε οικόπεδο 33 στρεμμάτων με κτιριακό χώρο 8.500μ², υπάρχουν 10.000 τόνων στεγαζόμενες δεξαμενές (Inox).
Με 2 γραμμές παραγωγής, η ετήσια δυναμικότητα στην εμφιάλωση είναι 6.500.000 φιάλες 0,75lt και 3.000.000lt σε Bag-in-Box. Για την παλαίωση του οίνου έχει κατασκευαστεί υπόγεια  κάβα με 427 γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ο Συνεταιρισμός εξάγει το φημισμένο και βραβευμένο κρασί Νεμέας (P.D.O.) σε πάνω από 15 χώρες του εξωτερικού, όπου η διάθεση γίνεται κυρίως μέσω συσκευασίας γυαλιού σε περιεχόμενο 375ml, 750ml και 2000ml. Επίσης διαθέτει επαγγελματικές συσκευασίες Bag-in-Box σε μεγέθη 3lt, 5lt, 10lt, 20lt όπως και μπουκάλι PET, για την εγχώρια Κρύα & Μικρή Ζεστή Αγορά.

Με 40 και πλέον κωδικούς στην Ελληνική Αγορά έχει παρουσία στiς μεγαλύτερες αλυσίδες οργανωμένου λιανεμπορίου καθώς και συνεργάτες πανελλαδικά καλύπτοντας την διανομή στο κανάλι HO.RE.CA. Είναι επίσης ο μεγαλύτερος διακινητής σε χύμα κρασί προς άλλες βιομηχανίες οίνου στην Ελλάδα που εμφιαλώνουν την ποικιλία του Αγιωργίτικου.

JFBConnect not found. Please reinstall.
JFBConnect not found. Please reinstall.
JFBConnect not found. Please reinstall.
SlideBar