Βραβεύσεις

A+ A A-

Βραβεύσεις

Τα κρασιά του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας διακρίνονται για την ποιότητα και τη μοναδικότητά τους. Δεν είναι τυχαίο που έχουν βραβευθεί επανειλημμένως σε έγκριτους διεθνείς διαγωνισμούς και συνεχίζουν ακάθεκτα.
Διατηρούν, όμως, μια διακριτή θέση και στη συνείδηση και στην καρδιά τόσο των Ελλήνων καταναλωτών, όσο και οινόφιλων άλλων χωρών. Το Αγιωργίτικο κρασί (PDO – Nemea), συγκαταλέγεται στα κορυφαία του είδους του παγκοσμίως, ενώ, ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του, διατηρεί το προνόμιο να είναι το κρασί των «Αρχαίων Ελλήνων».

Μερικές από της σημαντικότερες διακρίσεις είναι :

• Concours International du Vin, Thessalonique
• Prowein
• San Francisco International Wine Competition
• Los Angeles International Wine & Spirit Competition
• Sommelier Challenge International Wine Competition
• Shanghai International Wine Challenge

 

Ιωάννης Μαλησιώρης – Οινολόγος – Υπ. Χημείου

Ο Γιάννης Μαλησιώρης
γεννήθηκε στην Κόρινθο το Νοέμβριο του 1964.

Σπούδασε στο Χημικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών στο
Πανεπιστήμιο της Πάτρας με κατεύθυνση Οινολογίας, εξασφαλίζοντας το δικαίωμα
της άσκησης του επαγγέλματος και του Οινολόγου. Έχει τελειώσει το μεταπτυχιακό
πρόγραμμα στην Διοίκηση Επιχειρήσεων της ΕΕΔΕ και τελειώνει το μεταπτυχιακό του
στην «Διασφάλιση Ποιότητας» της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του
Ανοικτού Πανεπιστημίου της Πάτρας.

Παρακολουθεί σε ειδικά προγράμματα όπως το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Οινολογίας του τμήματος Τροφίμων και Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών. Στην συνέχεια στην Σχολή Οινολογίας του Πανεπιστημίου της Ντιζόν στην Γαλλία (Université de Bourgogne / Institut Universitaire de lavigneetduvin)
παρακολουθώντας το Κοινό Ευρωπαϊκό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Οινολογίας.
Επίσης σεμινάρια πάνω στην ειδικότητά του, όπως Συστήματα HACCP, Μικροβιολογία Τροφίμων, Γευσιγνωσία Ελληνικών Κρασιών, Οργανοληπτικά ελαττώματα Οίνων, εμπλουτίζουν της γνώσεις του.